Зденко Сакан побједник општинског такмичења у риболову

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан трећу годину узастопно је освојио прво мјесто на општинском такмичењу у лову рибе удицом на пловак на ријеци Врбањи, док је Борислав Пеличић био најбољи на меморијалном турниру „Флај фишинг такмичарски риболов Војо Вуковић“ у Грабовици.

Сакан је познат је као страствени риболовац, а овај пут је показао и завидну вјештину на обали Врбање у конкуренцији 17 такмичара, одбранивши титулу са 4.000 поена. Друго мјесто у овој категорији освојио је Хакија Кахвић, а треће Андреј Станић.

,,Уживао сам данас на ријеци Врбањи заједно са својим пријатељима риболовцима, који су учествовали на такмичењу. Важно је да смо наставили традицију одржавања ове манифестације и што смо сачували сјећање на добричину и великог заљубњеника у риболов Воју Вуковића“, рекао је Сакан.

Борислав Пеличић је у конкуренцији десет такмичара тријумфовао у флајфишингу у Грабовици, испред другопласираног Озрена Лађаревића и трећепласираног Сенада Фифића.

У пионирској конкуренцији тријумфовала је Ирина Лукић, испред Владана Тркуље и тандема Емилио Живанов и Вељко Бубић, који су подијелили треће мјесто.

Предсједник Спортско-риболовног друштва „Котор Варош“ Самир Скопљак је најуспјешнијим појединцима уручио награде и признања, као и скромну награду Разији Чаушевић ван конкуренције.