Потписани уговори о запошљавању 14 приправника

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и 5 директора јавних установа и предузећа чији је оснивач или суоснивач општина потписали су данас уговоре о давању субвенција за запошљавање приправника за 2017. годину.

Укупна вриједност средстава за запошљавање приправника износи 100.000 KM, од којих 14.925,42 КМ се распоређује за запошљавање два приправника у општинску управу, а преостали износ од 85.074,58 КМ се распоређује за 12 приправника у јавне установе и предузећа чији је оснивач општина.

По ријечима начелника Сакана наведена средства су утврђена Одлуком о усвајању буџета општине Котор Варош за 2017. годину.

Додјела ових субвенција има за циљ да подстакне запошљавање лица високе стручне спреме који се први пут запошљавају у струци“, истакао је Сакан.

Пројектом подршке стицању радног искуства младих у статусу приправника је обухваћено суфинансирање зарада 14 младих високообразованих кадрова који немају радног искуства у свом занимању, а које им је потребно као услов за полагање приправничког испита и заснивање радног односа.

Приправнички стаж за лица са ВСС је 12 мјесеци.

Извор: opstinakotorvaros.com