ПОТРЕБНИ РАДНИЦИ У „ФАГУСОВОЈ“ ЕЛЕКТРАНИ НА БИОМАСУ

У кругу предузећа „Номар“ у Кнежеву, које послује у оквиру „Фагус групе“, почела је са радом прва електрана на биомасу.

„Фагус група“ је тим поводом расписала оглас за пријем пет диспечера у електрани, који је отворен до краја мјесеца. Кандидати морају имати завршену електротехничку или техничку средњу школу, а пожељно је радно искуство на истим или сличним пословима. Пријаве се могу слати путем електронске поште на адресу номар@фагусрс.биз , а све информације могуће је добити и позивом на број 051/591-000.

Електрана ће користити енергент дрвни отпад и прва је тог типа у БиХ. Производиће топлотну и електричну енергију, а пројектована топлотна снага електране износи пет мегавата, док је капацитет у производњи електричне енергије 820 киловата.

– Производићемо топлотну и електричну енергију истовремено од материјала који се у дрвној индустрији сматра отпадом, а ријеч је о кори дрвета која се скида како бисмо имали несметан технолошки процес обраде дрвета. Тиме ћемо ријешити проблем одлагања отпада и произвести топлотну енергију која ће нам послужити у производњи пелета. Електричну енергију коју произведемо испоручиваћемо „Електропривреди РС“. Вјероватно ћемо откупљивати дрвни отпад и од становништва, све оно што људи спаљују када крче ливаде и шуме може да се искористи у ове сврхе. – рекао је власник компаније „Фагус“ Мирослав Малијевић.