Повећава се број заражених у Котор Варошу

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, извршено је тестирање 472 лабораторијска узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 85 особа у Републици Српској, саопштио је Институт за јавно здравство РС.

Ради се о 51 мушкој и 34 женске особе, од којих је 22 млађе, 52 средње и 11 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 17 особа је из Бањалуке, 12 из Зворника, девет из Фоче, шест из Вишеграда, по четири из Бијељине, Добоја, Kостајнице, Невесиња и Сокоца, по три из Требиња и Шамца, по двије из Kотор Вароша и Прњавора и по једна из Билеће, Власенице, Лакташа, Модриче, Мркоњић Града, Оштре Луке, Рудог, Угљевика, Шековића, Шипова и Милића.

Тестирања су вршена у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Универзитетској болници Фоча.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о жени средње животне доби из Сокоца.

До сада је у Републици Српској потврђено 3.425 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 143 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.758, особа. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 43.040 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 265, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 79, а у општим болницама 186.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.690 особа, а надзор је завршен код 40.214 особа.