„Правда за Давида“ широм Српске, Давор Драгичевић дао рок за истину

Шире се окупљања грађана који траже расвјетљавања смрти Давида Драгичевића. Окупљања подршке за истину и правду одржана су у Бањалуци, Источном Новом Сарајеву, шамцу и Невесињу.

 

Мотористи широм Републике Српске дошли су данас на Давидов трг да својим присуством дају своју подршку Давидовом оцу Давору. 56. дан заредом одјекивала је и пјесма „Клинац у гету“ коју су мног назвали химном борбе за истину и правду.

Давидов отац Давор поручио да свима онима који су, како каже, криви за смрт његовог сина, даје рок до Давидовог рођендана, 31. јануара 2019. године да открију истину и санкционишу кривце.

„Имате прилику сад кад се бусате у прса господо да спасите овај град, ову државу, Тужилаштво, МУП, судство. 31. јануар 2019. вам је задњи рок. Послије тог рока не буде ли било истине – ја себи организујем сахрану“, поручио је Давор Драгичевић.

Узели сте ми душу, затрли сте ми сјеме. Давида и сву нашу дјецу вам никад нећу опростити, поручио је Давидов отац. Поновио је да је Давид убијен 23. марта ове године и да неће одустати док не открије све детаље смрти његовог сина.

Давор Драгичевић најавио је да ће у понедељак у 12 сати поднијети нове тужбе Окружном тужилаштву Бањалука али и да ће кроз мјесец дана бити организован још један већи скуп подршке Правда за Давида, какав је био 21. априла ове године.

Правда за Давида у Источном Новом Сарајеву

Правда и истина- ријечи које су се вечерас најчешће чуле у Парку Гаврила Принципа у Источном Новом Сарајеву. Више стотина посјетилаца запалило је свијеће за страдалог Давида Драгичевића и упутило подршку његовом оцу.

Борба Давора Драгичевића је борба свих нас, поручили су грађани.

Скуп у Источном Новом Сарајеву протекао је мирно и без инцидената, а грађани су током окупљања потписивали и петицију у знак подршке породици Давида Драгичевића.

Скупови широм Српске

И грађани шамца и Невесиња вечерас су са скупова у тим градовима затражили да што прије буде расвјетљена смрт Давида Драгичевића.

Они су пружили подршку породици и пријатељима покојног Давида и запалили свијеће. Међу окупљенима су били и демобилисани припадници Војске РС, који су, као и сви други присутни, затражили да институције РС раде свој посао&хеллип;