Предраг Кнежевић осми на ултрамаратонској трци у Њујорку

Предраг Кнежевић је од 17. до 27. априла учествовао у ултрамаратонској трци на 10 дана, која се већ 22 године одржава у Њујорку у парку “Флешинг Медоус”. Желио је и успио да превазиђе прошлогодишњи резултат од 735 километара – претрчао је 816 километара у незамисливо тешкој трци, освојио треће мјесто у својој категорији (од 50 до 60 година) и заузео осмо мјесто у апсолутној категорији.

Веома је мали број тркача у свијету који су у стању да се уопште усуде да трче овакве трке које трају више дана. А Трка на 10 дана је јединствена и може се сматрати једном од најтежих трка на свијету. Још тежом ју је ове године учинило то што су временски услови били веома тешки, уз изузетно хладно вријеме и дуготрајне кише, чак и провале облака, због којих је авио саобраћај на оближњем „ЛаГвардија“ аеродрому био обустављен. Па ипак, трка није прекинута, а Предраг, који је иначе капетан дуге пловидбе, испричао је да га је ово трчање по тешком пљуску чак и радовало, јер га је подсјећало на пловидбе бродом по олуји.

Да би постигао резултат од 811 километара за 10 дана, Кнежевић је морао у просјеку сваког дана да истрчи по 81 километар. То су готово два пуна маратона. Много чак и за само један дан, а поготово за десет дана заредом! А, да би се уопште нашао у Њујорку морао је да подигне кредит за трошкове који су износили око 3.500 евра.