Спреман захтјев о смјени владе

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица најавио је данас да ће та странка заједно с ПДП-ом и НДП-ом у понедељак Народној скупштини Републике Српске поднијети иницијативу за изгласавање неповјерења Влади Републике Српске, јер сматрају да је то „најгора Влада у историји Републике Српске, што су многи оцијенили“.

Обиман материјал о разлозима за смјену је, каже, већ припремљен у нацрту, а наведени су „сви промашаји и афере Владе Републике Српске“.

-Актуелна Влада Републике Српске је најбоље резултате остварила у куповини народних посланика – устврдио је Говедарица у изјави новинарима истичући да траже смјену Владе Републике Српске, „јер је то у интересу свих грађана РС-а“.

Смјену Владе Републике Српске, коју је упоредио с „бродом који тоне“, траже и уочи годишњице протеста опозиције.

Потврдио је да је искључио из СДС-а посланицу из Добоја Симуну Жакулу, која је претходно најавила да напушта Клуб СДС-а и да ће у Народној скупштини ђеловати самостално.

Остаје да се види, додао је, како ће досадашња посланица СДС-а гласати о одлуци Владе РС да се државни капитал у Руднику жељезне руде „Љубија“ прода фирми „Израели инвестмент гроуп“.

Говедарица је запријетио да ће из СДС-а искључити сваког посланика те странке уколико буде гласао за владину одлуку.

Говорећи о припремама за сабор СДС-а, Говедарица је навео да не зна да ли ће кандидат за предсједника бити и Мирко шаровић.

(Фена)