Предсједници општинских одбора ПДП-а, СДС-а, СРС РС и НДП-а потписали Споразум о заједничком дјеловању на локалним изборима

Данас је у конференцијској сали хотела Ст. Петар потписан споразум о заједничком дјеловању на локалним изборима 2016. години за начелника општине Котор Варош измедју политичких странака Савеза за промјене: општинског одбора ПДП-а , општинског одбора СДС-а, општинског одбора НДП-а и општинског одбора СРС Републике Српске. Потписивању су присуствовали предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, потпредсједници СДС-а Огњен Тадић и Вукота Говедарица, замјеник предсједника НДП-а Крсто Јандрић. Након потписивања споразума кандидатима за одборничке листе чланица савеза за промјене обратили су се Миодраг Петровић, предсједник ОО ПДП-а и Недељко Гламочак, предсједник ОО СДС-а. Они су се захвалили гостима, представницима медија али и кандидатима на одборничким листама којима су пожељили свако добро и велики успјех на локалним изборима. Поред лијепих жеља господина Сакана, присутним кандидатима за одборнике обратио се Бранислав Бореновић,предсједник ПДП-а.  “Ова локална заједница има предиспозиције да буде једна од најразвијенијих у Републици Српској и БиХ, а одговоран однос нашег кандидата за начелника помоћи ће развоју Котор Вароша”, каже Бореновић. Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић очекује побједу на свим нивоима на изборима у Котор Варошу.  Потпредсједник СДС-а Огњен Тадић рекао је да ће Савез за промјене у најмање 10 од 11 општина у Изборној јединици три учествовати у заједничком вршењу власти, укључујући и Котор Варош.
“Сакан је сигуран побједник на изборима за начелника општине Котор Варош, јер су општински одбори СДС-а и ПДП-а пронашли заједнички језик, на задовољство свих грађана ове локалне заједнице”, истакао је Тадић. Он је навео да је у Котор Варошу постигнут договор на којем ће градити платформу будућег дјеловања у општинама у Изборној јединици 3, те да ће све што је обећано бити и испуњено. Поред Тадића и Бореновићима присутнима су се обратили и потпредсједник СДС-а, Крсто Јандрић, потпредсједник НДП-а и Драган Милановић, потпредсједник СРС Републике Српске.
Присутнима се обратио и кандидат за начелника испред Савеза за промјене, господин Зденко Сакан који је пожелио свима здравље и добре резултате на предстојећим изборима. Његов говор награђен је овацијама и најдужим аплаузом. Кандидат за начелника Зденко Сакан очекује широку подршку грађана без обзира на политичку припадност, те поручује да ће, ако буде изабран, бити начелник свих у Котор Варошу.