Представљен процес сертификације

КОТОР ВАРОШ, 22. ФЕБРУАРА – Представници Привредне коморе РС су данас представницима општине Котор Варош представили процес сертификације јединица локалне самоуправе за повољно пословно окружење.

Они су упознали чланове општинског тима за сертификацију са њиховим оцјењивачима који ће их водити кроз сам процес, начину достављања документације и захтјевима стандарда.

Начелник општине Далибор Вучановић је упознао делегацију Привредне коморе РС о активностима у овој лоокалној заједници и представио позитивне резултате сарадње општине са привредницима.

Потписивањем уговора о спровођењу програма сертификације према БФЦ СЕЕ стандарду ушли смо у јединствен регионални програм за унапређење конкурентности локалних самоуправа, првенствено захваљујући нашим привредницима који су генератори развоја општине“, истакао је Вучановић.

Руководилац Центра за макроекономију, унапређење пословања и бонитете Привредне коморе РС Оливера Радић је истакла да у општини Котор Варош постоје видљиви резултати у погледу запослености, инвестирања и развоја привреде.

Овдје послују велика привредна друштва која су носиоци локалног економског развоја, што показује да привреда својим развојем утиче на просперитет општине“, рекла је Радићева.

Она је додала да је посебно упечатљиво да се радници из сусједних општина запошљавају у Котор Варошу, гдје је настављен тренд отварања нових производних погона.

Програм сертификације повољног пословног окружења је намјењен градовима и општинама, који имају одговорајуће капацитете, стратешки су опредијељене да унаприједе привредни амбијент, привуку инвестиције и подстакну развој локалне економије.

Извор : opstinakotorvaros.com