Џудисти настављају са жетвом медаља

У александровачкој спортској дворани „Ненад Баштинац“ код Лакташа протеклог викенда је одржано Првенство Републике Српске за сениоре и сениорке у џудоу. Такмичари ЏК „Младост“ из Котор Вароша остварили су веома запажене резултате, освојивши укупно три медаље. У конкуренцији сениора сребром се у катогорији до 100 кг окитио Борислав Богданић, у категорији до 73 кг бронзу је освојио Србољуб Савановић, док је у конкуренцији сениорки до бронзе заслужено дошла Драгана Савановић у категорији до 57 кг. Током такмичења теже се повриједио Дамјан Ристић, такмичар од којег се, поред Младена Јокановића очекивала медаља на овом првенству, али о поред тога тренер Сејдо Татар изражава задовољство са оствареним резултатима.
„Без обзира на чињеницу да сам потајно очекивао медаље од Јокановића и Ристића, ипак сам задовољан урађеним на овом такмичењу, имајући у виду чињеницу да су освајачи медаља са овог првенства стекли право наступа на Првенству БиХ које ће се 5. марта одржати у Требињу“, рекао је Татар.
На овом првенству за наш клуб је наступило шест сениора и једна сениорка, који су се такмичили у конкуренцији 112 такмичара из 20 клубова. У току 2016. године ЏК „Младост“ је са два одржана такмичења, у своје витрине донио већ 14 медаља, што свакако најављује успјешну такмичарску сезону. В.Ђ.