Пријем за побједнике такмичења „Ритам Европе“

– Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан примио је данас шест представника општине Котор Варош, који су остварили тријумф на недавно одржаном музичком фестивалу „Ритам Европе“ у Лопарама.

Општину Котор Варош су представљали вокали Анђела Петрушић, Николина Пејић и Саша Ждерић и плесачице Лара Вишњић, Лара Андријевић и Данка Ђукић.

Начелник Сакан је похвалио труд младих музичара на челу са професором Обренком Тепићем, који је изњедрио бројне музичке таленте и посветио се раду са њима.

„Резултати рада са професором Тепићем су видљиви и велико је задовољство угостити ове младе људе и, слободно могу рећи, истакнуте амбасадоре наше општине. Они су нас учинили поносним и са нестрпљењем чекамо организацију трећег фестивала, када ћемо као домаћини да уложимо максимум напора да све протекне најбоље у организационом смислу“, рекао је Срни Сакан и новчано наградио побједнике музичког фестивала „Ритам Европе“.

Професор Тепић се захвалио начелнику Сакану на пријему и истакао да се десетогодишњи рад са младим музичарима исплатио, а комплетан наступ је био одлично изведен.

„Почевши од интерпретације пјесме, до сценског наступа, кореографије, испољене емоције, концентрације и посвећености током снимања спота на Хајдучким водама, све је било одрађено врло професионално. Знали смо да смо међу фаворитима, а продукцијски жири је процијенио да смо за нијансу били бољи од осталих“, нагласио је Тепић и додао да ће Которварошани наредне године представљати Србију.

Млади Которварошани су свом граду донијели мјесто домаћина наредне године, а њих шесторо ће путовати у Швајцарску, земљу из које су интерпретирали музичку нумеру.

„Путоваћемо у дио Швајцарске са француским говорним подручјем и то нас чини срећним, јер смо уз велике напоре успјели да интерпретирамо пјесму која је била врло захтјевна. Захвалност дугујемо и професорици пјевања Каролини Михајловић, која нам је много помогла око правилног изговора појединих ријечи у пјесми“, навела је Николина Пејић.

Младе плесачице, које су се одлично уклопиле са вокалима, кажу да су Николина, Анђела и Саша њихови узори.

„Било је напорно шест мјесеци ићи на пробе и спремати кореографију, али сада смоп срећне јер смо нашоим суграђанима донијели велику радост. Примиле смо бројне честитке и можда још нисмо свјесне шта смо направиле за нашу локалну заједницу“, сложне су у оцјени плесачице Лара Вишњић, Лара Андријевић и Данка Ђукић.

Которварошани су, према оцјени жирија и публике, која је гласала СМС порукама, били најбољи међу 15 извођача из градова и општина Српске.

Ова локална заједница ће идуће године бити домаћин дјечијег музичког такмичења „Ритам Европе“ /Мала „Евровизија“/.