Фонд библиотеке обогаћен са 80 наслова

Књижни фонд Народне библиотеке у Котор Варошу богатији је за 80 наслова, купљених на овогодишњем Међународном сајму књиге у Бањалуци, рекао је вршилац дужности директора библиотеке Драган Ђекановић.

„На овогодишњем сајму купили смо 80 књига, међу којима преовладавају белетристика, трилери и приче из свакодневног живота, које су и најчитаније. Ту је и неколико наслова за дјецу, иако је понуда на сајму за најмлађе била врло слаба“, истакао је Ђекановић и додао да је библиотека за ову набавку издвојила 1.000 КМ.

Он је нагласио да библиотека прати издавачку дјелатност, настоји да задовољи потребе корисника и квалитетно обогати књижни фонд.

Неки од врло тражених наслова који су купљени, када су у питању домаћи аутори су двије књиге Славише Павловића, „Аписов апостол“ и „Завет хероја“, „Рупе у глави“ Вање Булића и „Дара из Јасеновца“ Наташе Дракулић.

Ђекановић је навео да су читаоцима на располагању и „Краљица“ Илдефонса Фалконеса, затим „Жена ближњега твога“ Тони Парсонса и нови романи Џоџо Мојеса, Харуки Муракамија и многи други.

„Ово је тек друга набавка књига ове године, а с обзиром да су библиотеци смањена средства нисмо у могућности континуирано куповати нове наслове, као до сада. Надамо се да ће руководство општине Котор Варош препознати потребе читалаца и за сљедећу годину повећати издвајања за набавку књига“, закључио је Ђекановић.

Народна библиотека у Котор Варошу располаже са око 30.000 књига, а након завршене редовне ревизије, која је у току, знаће се прецизан број јединица којима располаже ова установа културе.