Пријем за представнике вјерских заједница поводом тренутне ситуације

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем за представнике вјерских заједница на подручју општине Котор Варош како би их упознао са мјерама које је предузео општински Штаб за ванредне ситуације у сузбијању ширења ризика од опасности и посљедица од вируса корона.

Начелник Сакан је истакао да је неопходно да се сви грађани придржавају наредби и препорука издатих од стране Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, Института за јавно здравство РС и општинског Штаба за ванредне ситуације.

Само јединствени можемо пребродити актуелну ситуацију која је присутна не само у нашој локалној заједници него у цијелом свијету“, нагласио је Сакан.

Архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић, фра Зоран Мандић и главни имам МИЗ Котор Варош Самир еф. Делић су захвалили начелнику Сакану на пријему и дали су пуну подршку руководству локалне заједнице и Штабу за ванредне ситуације у предузимању свих мјера неопходних за сузбијање вируса корона.

Свима који се боре против ове пошасти, а у првом реду љекарима и осталом медицинском особљу, изражавамо најдубљу захвалност и поштовање за даноноћне напоре у сузбијању епидемије. Позивамо све вјернике на одговорност и трезвеност у овој ситуацији и апелујемо на њих да не пренебрегавају упутства медицинских служби, општинских и државних органа и да не запостављају или игноришу прописане превентивне мјере“, поручили су представници вјерских заједница са подручја општине Котор Варош.

Начелник Сакан је на крају данашњег састанка рекао да је сутра у 08.00 часова редовна сједница општинског Штаба за ванредне ситуације о чијим закључцима ће благовремено обавјестити представнике вјерских заједница.