Прикупљено 125 доза крви

У акцији добровољног давања крви у Котор Варошу јуче је прикупљено 125 доза крви за потребе Завода за трансфузијску медицину Републике Српске. Петој овогодишњој акцији, коју је организовала Општинска организација Црвеног крста Котор Варош, одазвало се 156 добровољних давалаца, а 31 лице није испунило услове за безбједно давање.

Tрансфузиолог Завода за трансфузијску медицину Републике Српске Данијела Бањац рекла је да је акција организована успјешно и уз строгу примјену препорука за заштиту од вируса корона и изразила задовољство због прикупљених доза крви.

,,Становници Котор Вароша поново су великим одзивом на акцију показали хуманост”, истакла је Бањчева и додала да је 13 особа први пут дало крв.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Борислав Брборовић захвалио је учесницима акције, која је овај пут организована под слоганом ,,Да се живот не угаси”.

Он је нагласио да у Котор Варошу има све више добровољних давалаца крви, што је гаранција да ће увијек бити довољно ове драгојцне течности.

Крв је јуче даровао и Милорад Савановић, који је рекао да се са задовољством одазива на акције добровољног давања у Котор Варошу.

,,Ово је нешто најхуманије што можемо да урадимо у свом животу и тако помогнемо другима у невољи”, рекао је Савановић, који до сада 53 пута даровао драгоцјену течност.

У Котор Варошу има више од 750 добровољних давалаца крви, а јучерашњу акцију организовао је општински Црвени крст, уз подршку привредника и локалне управе.