Промовисана књига „Приче из комшилука“

Књига „Приче из комшилука“, збирка одабраних кратких прича које су пристигле на истоимени конкурс портала „мондо.ба“, представљена је читаоцима у Народној библиотеци у Котор Варошу.

О књизи су говорили аутори Драган Остић и Јелена Златинић, писац, издавач и власник издавачке куће „Имприматур“ Борис Максимовић и уредник „мондо.ба“ портала Ивана Шимунџа.

На конкурс је стигло 48 прича, а иако звучи као флоскула, жири је заиста имао тежак задатак да одабере најбоље. На крају смо одлучили да у збирку уврстимо оне које су имале највише оцјене свих чланова жирија, а то су искрене и топле приче у које истински вјерујемо„, рекао је Максимовић.

Прва награда припала је Драгану Остићу за причу „Лесто Махер“, другу награду освојила је Јоргованка Тартуф с причом „Млака супа“, а трећа награда припала је Амели Хајдаревић за „Причу о мом драгом комшији професору Златку Хаклу“.

Драган Остић нас је све одушевио топлином приче о једном ексцентричном комшији, а Јоргованка је у причи „Млака супа“ бриљирала описујући наш свијет на славама, са свим својим врлинама и манама. Амела Хајдаревић написала је једноставну, али прелијепу причу, посвећену комшији кога више нема„, истакла је уредник „мондо.ба“ портала Ивана Шимунџа.

Јелена Златинић, аутор приче „Ана или прича о времену“, је рекла да је конкурс понудио младим ауторима нешто што ријетко могу добити – пажњу.

Ово је збирка искрених прича и веома актуелних тема. Некоме ко буде радио неко социолошко истраживање на тему садашњости, „Приче из комшилука“ могу да буду веома корисне„, закључила је Златинићева.