Промовисано књижевно стваралаштво Тање Ступар Трифуновић

У которварошкој Народној библиотеци промовисано је књижевно стваралаштво Тање Ступар Трифуновић и представљени њен роман “Сатови у мајчиној соби” и књига пјесама “Размножавање домаћих животиња”.

Трифуновићева, која пише и успјешно објављује већ 20 година, је врло пажљивом селекцијом од три поетска рукописа сачинила књигу “Размножавање домаћих животиња”.

Збрика пјесама није баш нешто што је могуће препричати али може се говорити о мотивима, атмосфери, идејама које се провлаче кроз књигу“, истакла је Трифуновићева и додала да је књига настајала девет година.

Критика и читаоци ће са потпуним правом имати неки свој доживљај књиге који је можда и интересантнији од доживљаја саме ауторке.

received_637418373362803

Љубав, бол, туга, живот, смрт, заноси и разочарења – сва књижевност је о истим стварима јер су оне битне за човјека. Нови су начини на које се из садашње перспективе и властитог искуства живљења враћамо универзалним темама“, навела је Трифуновићева.

У оквиру синоћње промоције директор Народне библиотеке Котор Варош Бојана Васић уручила је признања и награде за најбоље читаоце у прошлој години, као и бесплатну чланарину за наредну годину.

Највјернији читаоци у току 2018. године били су Вера Борић, Сњежана Ноемер, Николина Ђукић, Ана Ђукић, Емилија Тешић и Мирославка Хаџиселимовић.

Награђивањем најбољих читалаца трудимо се да подстакнемо наше суграђане да долазе у библиотеку и читају књиге, а посебно се трудимо да сарадњом са школама приближимо књиге дјеци“, рекла је Васићева