Прославили 29 година матуре, а изгледају као цуре и момци

Најљепше успомене су понијели из Основне школе, периода безбрижности и дружења. Пријатељства која се тада стекну остају за цијели живот, потврдили су то и некадашњи ученици Основне школе „Братство-јединство“ који су матурирали 1990. године, окупљени да прославе 29 година матуре.

На прославу матуре дошло је 25 матураната и била је то прилика да се сретну, испричају и присјете свих догодовштина из заједничког ђачког доба.

Дружење је протекло у прелијепој атмосфери. Након окупљања испред школе, ушли су у разред и поново, послије 29 година, сјели у школске клупе. На овом школском часу некадашњи ученици говорили су о свом животу након завршетка основне школе.

Осврнувши се на до сада пређени животни пут, заиста се имају чиме похвалити и себе с поносом назвати једном од сјајних генерација ове школе. За протеклих 29 година доказивали су се и доказују у разним научним и друштвеним областима, а посебно истичу да оно што носе у себи великим дијелом су понијели управо из Основне школе која им је подарила велико знање.

Организација прославе матуре била је изазов, јер није било лако окупити тадашње ученике. Посебно бих истакла оне који данас живе расути по западноевропским земљама и у Америци, а издвојили су вријеме да дођу и испоље емоције према својој генерацији и овом граду“, истакла је Дарија Бркић.

Близу шест мјесеци трајало је договарање детаља преко друштвених мрежа.

Нисмо потпуно изненађени што је цијела прослава протекла сјајно, јер је реч о дивној генерацији која никада није губила контакте. Та пријатељства и та љубав најдрагоцјеније су „тековине“ нашег школовања“, поручила је Јелена Родић.

Треба напоменути да су само због прославе матуре из САД-а стигли Данел Драгуљић, Бјанка Нушиновић и Сањин Алић.

Добра енергија нас је пратила током вишемјесечних припрема, па је и прослава матуре била фантастична. За ово се живи и вриједи превалити дуг пут да би евоцирали успомене на најљепши период живота“, рекао је Драгуљић.

На прослави матуре били су и неки од њихових некадашњих наставника, Ружа Ламешић, Војка Столић, Ранко Гавранић, Бранко Русмир, Жељко Делић и Мехмед Муран, као и учитељица Нада Јарановић.

Са њима су на дирљив начин подијелили искуства о школским данима и оствареним каријерама у протекле готово три деценије.

Били сте изузетно добри и успјешни ученици, јако сте ми драга генерација, а посебно због чињенице да нас нисте заборавили“, нагласио је Мехмед Муран, који је био разредни старјешина једном одјељењу и предавао је историју.

Суботње дружење је настављено у ресторану „Дневна доза“ до раних јутарњих часова, а зачинио га је музички репертоар из њихових тинејџерских дана.

Матуранти су направили увертиру дан раније, коју су зачинили предивним дружењем, а наставили су и јуче, када су сумирали утиске са матуре до касних часова.

Нема сумње да ће наредне године, када се буде обиљежавало јубиларних 30 година, бити величанствено и са много емоција, а порука која је красила мајице матураната најбоље говори о атмосфери која је владала протекле суботе… „Поносни на школске дане и што након 29 година везе нису покидане, срећни смо због окупљања новог и заједничког провода доброг!“