Редован одвоз смећа на подручју општине

На данашњем састанку начелника општине Котор Варош Зденка Сакана са представницима Комуналног предузећа „Бобас“ констатовано је да се одвоз смећа на подручју општине врши редовно и у складу са Одлуком о комуналном реду и Планом одвоза који је усвојио локални парламент.

По ријечима директора КП „Бобас“ Слободана Јурића одвоз смећа се врши континуирано за 1120 домаћинстава у мјесним заједницама Забрђе, Врбањци, Масловаре, Грабовица и Шипраге.

„У ужем градском језгру смо појачали одвоз смећа, прије свега суботом у дневним часовима, гдје се усљед веће концентрације становништва брже пуне контејнери“, нагласио је Јурић.

Примијећено је да неодговорни грађани уништавају, преврћу или гурају контејнере на подручју мјесних заједница, чиме наносе огромну штету на комуналном мобилијару.

Из тог разлога донесена је одлука да се обави разговор са представницима Савјета мјесних заједница, како би се открили починиоци, а прије свега подигла свијест код мјештана о правилном кориштењу контејнера и очувању и заштити животне средине.

Представници КП „Бобас“ су истакли да постоји проблем у вези са фекалном канализацијом на Новом Насељу.

„Фекална канализација није димензионисана за примање веће количине оборинских вода, што узрокује запушење мреже и излијевање канализације на саобраћајнице и представља могући проблем заразе становништва“, нагласили су у овом предузећу.

На састанку је договорено да ће начелник општине формирати комисију коју ће чинити представници општине, КП „Бобас“ и Комуналне полиције, а чији ће задатак бити да утврди проблеме на терену и дефинише приједлоге за њихово трајно рјешавање.