Рукометаши Котор Вароша у првом колу Прве лиге РС гостују на „врућем“ терену у Козарској Дубици

Которварошки рукометаши улазе у завршну фазу припрема за нову сезону у Првој лиги Републике Српске у рукомету. Већ неких мјесец дана раде у спортској дворани у Котор Варошу. Тренер Дамјан Тепић има у погону скоро све играче из прошле сезоне, осим Борише Ескића и Небојше Раљића, који су напустили клуб. Ескић је прешао у редове „Босне“ из Сарајева, а Раљић је отишао у Њемачку, гдје ће наступати за једног нижелигаша. Нова лица на тренингу су играчи из млађих категорија Рукометног клуба „Котор Варош“. Тренер Тепић је истакао да су амбиције клуба у сљедећој сезони да се буде међу четири, пет првопласираних екипа и сматра да су то реална очекивања.

Прво коло у новој сезони, које ће се играти 23. и 24. септембра, доноси гостовање на „врућем“ терену  у Козарској Дубици и дерби против екипе „Козара МП“. Утакмице ово двије екипе у прошлости су доносиле пуно узбуђења и неизвијесне борбе, а знале су да буду и на ивици регуларности, па се због тога ова утакмица са правом може назвати дербијем првог кола Прве рукометне лиге Републике Српске.

„Припреме протичу у најбољем реду и једва чекамо да почне првенство. Иако је екипа за нијансу слабија од прошле сезоне, очекујемо да ћемо бити у самом врху табеле. Ове сезоне је лига доста тежа, јер је проширена са 10 на 13 веома квалитетних екипа. У првом колу гостујемо у Козарској Дубици, једно од најтежих гостовања, али се надам да ћемо одмах на почетку показати наш квалитет и да ћемо се са повољним резултатом вратити у Котор Варош“ – каже талентовани голман „Котор Вароша“ Владан Максимовић за редакцију Центра за културу, спорт и информисање.

 

Распоред рукометаша „Котор Вароша“ за прво полугодиште Прве лиге РС:

1.коло Козара МП-Котор Варош

2.коло Котор Варош-Теслић

3.коло Дрина-Котор Варош

4.коло Котор Варош-Јединство

5.коло Приједор-Котор Варош

6.коло Котор Варош- Херцеговина

7.коло Бијељина-Кото Варош

8.коло Котор Варош-Младост

9.коло Локомотива-Котор Варош

10.коло СЛОБОДНИ

11.коло Котор Варош-Борац

12.коло Леотар-Котор Варош

13.коло Котор Варош-Лакташи

 

Дејан Кршић