Пријем за бронзаног џудисту Богданића

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем за члана локалног Џудо клуба „Младост“ Борислава Богданића, освајача бронзане медаље на Балканском првенству у Скопљу.

Сакан је похвалио Богданићеве резултате у овој години, али и осталих которварошких џудиста предвођених тренером Сејдом Татаром, који су истински спортски амбасадори општине Котор Варош.

Својим радом и залагањем они остварују изванредне резултате и зато сам искористио прилику да Богданића новчано наградим за успјех на Балканијади, али и за медаље које осваја у континуитету, јер он на најбољи начин представља нашу локалну заједницу„, истакао је Сакан и уручио Богданићу новчани износ од 500 КМ.

Богданић је у категорији до 100 кг у борби за бронзану медаљу савладао македонског репрезентативца Семира Авдића, а претходно је у полуфиналу поражен од Црногорца Данила Пантића казненим поеном.

Након Европског купа у Дубровнику и Европског првенства у Варшави стекао сам неопходно искуство на међународној сцени и то ми је помогло да сконцентрисано уђем у меч за бронзану медаљу, који сам сасвим заслужено ријешио у своју корист„, истакао је Богданић и додао да му подршка начелника Сакана значи много у његовој каријери.

Богданић је послије титуле сениорског првака БиХ остварио највећи успјех у историји которварошког џудоа и показао да је један од највећих мајстора овог спорта у Републици Српској.

Тренер Џудо клуба „Младост“ Сејдо Татар упознао је начелника општине о чињеници да овај клуб егзистира од 1976. године и да је ово седма медаља са балканских првенстава, али прва у сениорској конкуренцији.

Џудо је изузетно скуп спорт и захвалио бих начелнику што је препознао наш труд и рад у континуитету, а прилику да потврди овај резултат Богданић ће имати 23. септембра на Европа опен турниру у Београду„, нагласио је Татар.