Саопштење ОО СДС Котор Варош

Поводом вијести у медијима о напуштању клуба и скупштинске већине од стране два одборника СДС-а а ради истинитог информисања јавности Општински одбор Српске демократске странке Котор Варош је издао Саопштење за јавност које вам преносимо у цјелости :

ОО СДС КОТОР ВАРОШ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Обавештавамо јавност да два одборника СДС-а и један ДНС-а више од пола године не долазе на сједнице Скупштине општине, уцјењујући тако и СДС и скупштинску већину а ради личних интереса. Како им уцјене нису прошле, јер скупштинска већина функционише и без њих они су јуче отишли по памет у Бања Луку и са њом, по узору на измишљени клуб у Народној скупштини Републике Српске, прогласили такозвани „независни српски клуб“ , те тако мали успињући се из њега сложно пљују по СДС-у да би се додворили послодавцу. Да имају имало карактера прије пљувања би вратили мандате и позиције СДС-а које су запосјели па онда стали на вагу и измјерили своју специфичну тежину. У паници, свјесни да су небитни, удварајући се послодавцу, користе и његову реторику ,,издајника,, која им је и те како својствена. Шире саопштење нам не треба јер у Котор Варошу сви знају ко су они, шта су и какви су. СДС жали за својима као за лањским снијегом, а ДНС је за својим већ одавно скинуо црнину.
Када су у питању шпекулације које се шире када је у питању Дом здравља у Котор Варошу желимо грађане да обавијестимо истинито и из прве руке. На овом скупштинском засједању осујетили смо план ове отпадничке одборничке групе да уз помоћ ментора из Бања Луке у Дом здравља доведу подобног директора са стране по већ виђеном сценарију у шумарији. Упрли су свим средствима да хитно пензионишу доктора Кузмића што су и успјели, а хтјели су да искористе то пензионисање и да преко неке замишљене скупштинске већине именују свог в.д. директора или да га постави ресорни министар уколико то не уради локална скупштина.

Процедура избора директора Дома здравља је таква да се он именује конкурсном процедуром коју проводи оснивач тј. скупштина општине а на избор сагласност даје министар. До провођења ове Процедуре скупштина је испред оснивача, општине Котор Варош именовала вршиоца дужности који ће са доктором Кузмићем координирати рад Дома здравља до избора директора. Ова одлука је била неопходна и да би доктор Кузмић могао и по пензионисању наставити обављати послове педијатра у нашем Дому здравља што је и најбитније за грађане Котор Вароша а да и даље учествује у руковођењу Домом здравља. Именовање в.д. директора је било неопходно да би се ушло у конкурсну процедуру избора директора која почиње са именовањем вршиоца дужности.

Општински одбор СДС Котор Варош

Недељко Гламочак, предсједник