Сарадња са привредницима на високом нивоу

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је састанак са власницима и директорима фабрике обуће ,,Дермал“ и компаније ,,Фагус“ Раденком Бубићем и Мирославом Малијевићем.

Начелник Сакан је сазвао овај састанак зато што пословно окружење захтијева и перманентно заједничко дјеловање привредника и локалне заједнице, те се у складу с тим подузимају кораци за унапређење пословне климе у општини Котор Варош.

Он је изразио задовољство због чињенице да власници ових компанија стално проширују производне погоне и улажу знатна средства у нове инвестиције.

,,Једна смо од ријетких општина у БиХ која има суфицит у извозу управо захваљујући привредним субјектима у дрвопрерађивачкој и обућарској индустрији. Котор Варош је општина са повољним пословним окружењем и ми ћемо сигурно, у складу са досадашњим признањима и сертификатима, наставити јачање сарадње са привредним сектором“, поручио је Сакан.

Сакан је поручио да општина Котор Варош стоји на располагању сваком привреднику.

,,Као начелник желим да са привредницима подијелим будућу визију развоја наше локалне заједнице, јер је привреда по капацитетима у нашој општини велика, здрава и извозно орјентисана са перспективом“, нагласио је Сакан.

Данас је разговарано и о заједничкој иницијативи начелника општине и директора ,,Дермала“ и ,,Сим Техника“ да се уреди Кнез Михаилова улица, односно прилаз фабрици обуће ,,Дермал“.

,,На претходном састанку је договорено да општина финансира проширење поменуте улице са одводњом оборинских вода и изградњом тротоара, а предузећа Дермал и Сим Техник ће властитим средствима засадити дрворед и поставити клупе“, истакао је Сакан.

Бубић и Малијевић су се сложили у оцјени да су овакви састанци прилика да се заједнички размотри све оно што оптерећује привреду и привреднике на подручју општине.

,,На овај начин желимо да интензивирамо нашу сарадњу у будућем периоду, сарадњу која ће бити основа за будући развој, тј. реализацију развојних пројеката“, заједнички је закључак учесника данашњег састанка.