У току креативно женско стваралаштво

Захваљујући пројекту „Креативна социјализација жена у руралним подручјима“ који се спроводи уз подршку Омладинске банке Котор Варош, Фондације Мозаик и других субјеката из друштвене заједнице, 42 жене које су пријављене за учешће у овом пројекту почеле су или ће почети стварање јединствених креативних производа. Ове жене пред себе су ставиле тежак задатак да уз подршку искусних стваралаца створе дјела која никада нису створиле већ су их само „видјеле“ а никад нису покушале да их направе. Тако да су, између осталог, настали столњаци од перли, бидермајери, предмети осликани декупаж техником, чаше осликане бојама, а у најави су хеклани детаљи на одјевним предметима, као и чаше обучене у разне врсте материјала, пешкири за сватове, јастучићи за бурме и сл.

„Пројекат се реализује у 4 мјесне заједнице и траје до 30. јуна 2021. године с тим да ће се пројекат наставити и убудуће због настојања носиоца пројектних активности да се пројекат одржи што дуже због велике заинтересованости и саме могућности јер пројекат то омогућава“, рекли су носиоци пројекта.

Овај пројекат је наишао на подршку заједнице која је препознала његов значај за рурална подручја наше општине и од интереса је да се са истим настави и убудуће.