СДС у Котор Варошу прославио Петровдан

Општински одбор Српске демократске странке /СДС/ у Котор Варошу прославио је данас крсну славу те партије Свете апостоле Петра и Павла – Петровдан.

Крсна слава прослављена је у Храму Рођења Пресвете Богородице служењем литургије, преслуживањем кољива и освећењем славског колача.

Литургију је служио протонамјесник которварошки Дамир Врховац који је честитао славу члановима и симпатизерима СДС-а и указао на значај ове странке у стварању Републике Српске.

„СДС је прије 30 година као народни покрет окупио Србе и повео их у борбу за одбрану огњишта и слободу, а крајњи резултат те борбе је наша Република Српска“, истакао је Врховац.

СДС је у Котор Варошу најјача и најорганизованија политичка партија, а на претходним локалним изборима је освојио осам одборничких мандата и подбиједио са коалиционим партнером у трци за начелника општине.

Предсједник Општинског одбора СДС-а Младен Тривуновић је нагласио да је поносан што је ова партија издржала све изазове и што је данас најјача странка у Котор Варошу.

„Народ је препознао нашу патриотску политику и из године у годину нам даје подршку. Пред нама остаје циљ да јачамо странку и да задржимо статус најјаче политичке партије у Котор Варошу у шта не сумњам“, поручио је Тривуновић и додао да је Петровдан један од најважнијих датума у историји Српске и српског народа на овим просторима.

Домаћини су у црквеном дворишту обезбиједили пригодно послужење, а слава је у складу са одлуком Општинског одбора СДС-а у ужем кругу прослављена у просторијама странке.