СДС УПИТАО: Ко је одговоран за изазивање пожара?!

По сазнању медија који су успјели ступити у контакт са надлежним у фирми „Тола компани“ коју је фирма зета Зорана Тегелтије означила за одговорну за недавни пожар у згради Енергоивнеста РАОП, у овој фирми су затечени саопштењем Електроинжињеринга. Тврде да нису преузели одговорност за пожар нити да су на дан када је пожар избио уопште обављали радове.

„Апсолутно не прихватамо одговорност за пожар у згради Енергоивнеста РАОП, док истрага не да задњу ријеч“, саопштено је из зеничке фирме „Тола Цомпанy“, чиме су у сумњу доведене тврдње „да је ова фирма преузела одговорност“.

  • Позивамо представнике Министарства унутрашњих послова РС да саопште јавности ко је одговоран за изазивање пожара у згради Енергоивнеста РАОП с обзиром да је фирма „Тола компани“, коју је фирма зета Зорана Тегелтије означила за одговорну, негирала своју одговорност за пожар путем неких медија – истиче народни посланик СДС у НСРС Недељко Гламочак.

Посланик СДС-а је казао да како би се избјегле даље шпекулације о одговорности за пожар да тражи од Министарства унутрашњих послова да се очитује по овом питању.

„Јавност Републике Српске итекако има интереса од откривања истине о узроцима пожара с обзиром да је ово предузеће држави дужно више од два милиона КМ на основу пореза и доприноса. Упркос пореском дугу неко у Влади РС је дозволио да се рачуни одмрзну и да „Електроинжењеринг“ почне да користи машине „Енергоинвеста РАОП“. Сада се поставља питање шта се десило са машинама које је Енергоинвест уступио Електроинжењернгу на кориштење“ – рекао је Гламочак.

Он је казао да је занимљива незаинстерсованост Пореске управе и Инвестиционо-развојне банке РС да наплате своја потраживања од фирме „Електроинжењеринг“.

„Машине, зграде и локација Енергоинвеста РАОП су веома перспективна имовина па је из тог разлога оправдана и у интересу јавности наша сумња да ли иза изазивања пожара стоји нешто друго а не непажња радника“ – закључио је Гламочак.