Шеранић обећао помоћ при набавци возила за пацијенте на хемодијализи

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да је которварошки Дом здравља „Свети Пантелејмон“ један од најбољих у Српској јер одлично послује, те је обећао да ће се заложити да се набави ново возило овој установи за превоз пацијената ради хемодијализе.

„У овој локалној заједници има 17 пацијената који користе услуге хемодијализе и морамо сви заједно да се ангажујемо да се набави ново возило за превоз пацијената“, нагласио је Шеранић и додао да је током данашње посјете упознат са чињеницом да овој установи недостаје нови РТГ апарат.

Он је након сусрета са директором которварошког Дома здравља Владимиром Бибићем похвалио начин како се запослени брину о корисницима услуга, те навео да је ово репрезентативан објекат, гдје запослени вриједно раде.

„Искрено честитам директору Бибићу на свим успјесима које је остварио заједно са својим сарадницима. Прије свега ту мислим да на изградњу новог објекта захваљујући донацији Азербејџана, а у оквиру којег је нова служба хитне медицинске помоћи и нова служба породичне медицине. Све оне ставке које су важне по питању адекватног простора службе породичне медицине су испуњене“, нагласио је Шеранић.

Директор которварошког Дома здравља Владимир Бибић захвалио је Шеранићу за посјету токмо које га је упознао са инвестицијама и пројектима који су реализовани, као и са плановима.

„У свим пројектима смо учествовали са властитим средствима и спремни смо, као и општина, да финансирамо набавку новог возила, а очекујем и помоћ ресорног министарства, јер нам треба минибус, који нисмо у могућности да набавимо сами“, поручио је Бибић.

Он каже да ова здравствена установа нема дуговања према држави за порезе и доприносе, као ни према добављачима и запосленима.

„Ми смо сви као једна породица, не расипамо новац, све што зарадимо усмјеравамо у рјешавање неоподних ствари. Захваљујући домаћинском пословању успјели смо у намјери да будемо препознатљиви у окружењу по инвестицијама и услугама које пружамо у породичној медицини, гинекологији, педијатрији, служби хитне помоћи и ХЕС-у“, рекао је Бибић и додао да проблем представља одлив кадра јер млади који заврше факултет углавном одлазе на УКЦ Републике Српске.