Скривене камере откривају идентитет несавјесних грађана

Обавјштавају се грађани општине Котор Варош да су, у циљу спречавања несавјесног одлагања отпада као и формирања дивљих депонија, на ужем и ширем подручију општине постављене намјенске видео камере.

Из Одсјека за инспекције и комуналну полицију општине Котор Варош саопштено је да су камере постављене на више локација на подручју општине, те да је у протеклом периоду неколико лица санкционисано за почињене прекршаје.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је истакао да су све претходне акције и молбе да се смеће не баца на мјестима која нису за то предвиђена, нажалост, показала су да нису довољна за појединце.

„Били смо принуђени да на овај начин бранимо наш град од недоговорних. Камере су за сада постављене на неколико критичних мјеста на више локација у граду. Овај систем ће, како је планирано, у догледно вријеме бити проширен додатним камерама како би се се „покрило“ што више критичних тачака на подручју општине“, нагласио је Сакан.

Апелује се на грађане да одлажу отпад на за то предвиђена мјеста и у складу са Одлуком о комуналном реду на подручију општине Котор Варош.

Такође моле се сви грађани, који уоче незаконито одлагање отпада, да обавијесте надлежне органе на број телефона 051/783-230 или путем мјела komunalnapolicija.kv@gmail.com.