Слане планине Египта нова туристичка атракцијаФотографије људи који уживају у сњежним предјелима и спуштају се низ ледене планине нису необичне, али оне које приказују такве призоре у Египту за кратко су постале веома популарне на друштвеним мрежама.

CNN преноси да ова земља Блиског истока ријетко доживљава кише, а камоли снијег, а да фотографије о којима је ријеч не приказују изненадни налет зимског времена у Египту, већ необичну туристичку атракцију створену прерадом соли у Порт Фуаду, који се налази на сјеверном крају Суецког канала.

Слане планине Порт Фуад постале су туристичка атракција након што су фотографије људи који се спуштају низ њих постале „виралне“ на друштвеним мрежама, а Египћани су похрлили на ово јединствено мјесто из разних дијелова земље како би уживали у пејзажу, а неки чак покушавају да скијају на њима, наводи CNN.

Египатски фотограф Мохамед Вардани, који је аутор фотографија, рекао је за CNN да планине подсјећају на сњежне врхове Сјеверног пола, а да је његово дјело дио актуелног пројекта сагледавања Египта из другачије перспективе, и откривања туристичке и културне баштине мјеста која су запостављена због познатијих атракција попут пирамида.

(тањуг,нн)