Служен парастос погинулим полицајцима

Припадници которварошке Полицијске станице обиљежили су Дан полиције Републике Српске одајући помен погинулим припадницима Станице јавне безбједности /СЈБ/ Котор Варош.

Парастос је служио архијерејски намјесник которварошки Миленко Нарић који је рекао да су погинули полицајци хероји, јер су дали живот за одбрану Републике Српске.

„Њихове жртве не смију бити заборављене, јер су за одбрану Републике Српске дали оно највредније, властите животе“, поручио је Нарић и похвалио запослене у Полицијској станици што се сваке године окупљају на овај дан и молитвом одају помен колегама.

Командир Полицијске станице Котор Варош Игор Ковачевић је рекао да се и ове године Дан полиције обиљежава у складу са мјерама сузбијања ширења заразе вирусом корона.

„Полицајци су у овим изазовним временима показали да су уз грађане Републике Српске и да све своје послове и задатке обављају крајње професионално и одговорно, а у корист свих наших грађана. Желим нам свима да што прије превазиђемо изазове који су пред нама, те изађемо из кризне ситуације, живи, здрави и спремни за све послове и задатке на заштити безбједности Републике Српске“, поручио је Ковачевић.

Он је рекао да је безбједносна ситуација на подручју ове општине у свим сегментима на задовољавајућем нивоу.

„У прошлој години смањен је број кривичних дјела и знатно је побољшана безбједност у саобраћају“, закључио је Ковачевић.