Срби морају сачувати Српску

Предсједник СДС Вукота Говедарица рекао је синоћ у Невесињу да српски народ мора сачувати Републику Српску, њену стабилност и перспективу.
Казао је да је Српска демократска странка, која је основана прије 28 година, заједно са народом стварала Републику Српску да би њена дјеца у њој могла живјети и радовати се, стварати своје породице, а не да би из ње одлазили у друге земље.

„Хвала свим људима који су осјетили потребу да формирају српску и демократску политичку организацију и да крену оним путем који је од ње тражио народ, који јој је дао повјерење како би створили и изградили оно што ми данас морамо чувати, а то је Република Српска“, казао је Говедарица.

„Заједно са народом хоћемо да РС вратимо народу и да водимо најодговорнију српску политику како су то некада радили они људи који су етаблирали српско име и презиме на Балкану. То је оно што обећавам и што ћу урадити заједно са свима вама“, поручио је Говедарица обраћајући се члановима ОО СДС.

Он је честитао предвечерје празника који, како је нагласио, подсјећа на заједништво, саборност и помирење.

„Није случајно СДС изабрала Петровдан за крсну славу јер је то симбол свих српских подјела које су васкрсле у јединству, јер само јединствени прије 28 година у једној идеји могли смо учинити оно што се у том моменту некима можда чинило сулудо, а што се сада зове Република Српска“, казао је Говедарица.

У Невесињу са Говедарицом је био и високи функционер СДС-а Мирко Шаровић, који је и министар спољене трговине и економских односа БиХ.