Свечана сједница у Котор Варошу : СДС и прије 30 година и данас снага која доноси напредак друштву

Општински одбор СДС Котор Варош одржао је синоћ свечану сједницу поводом прославе 30 година постојања странке у овој локалној заједници. Том приликом уручене су повеље за најзаслужније чланове Српске демократске странке које су читав период постојања доприносили развоју и дјеловању СДС-а.

Предсједник ОО СДС Младен Тривуновић изразио је жаљење што због пандемије корона вируса прослава 30 године постојања СДС у Котор Вароши није уприличена у Масловарама гдје је СДС и основан и гдје се годишњица постојања славила свих ових година.

„СДС је данас на бранику једноумља у Републици Српској и боримо се против успостављања једнопартизма што је задатак СНСД-а. На ове изборе излазимо самостално са одборничком листом а у начелничкој трци наша пуна подршка биће упућена Зденку Сакану, старом-новом начелнику општине Котор Варош“ – нагласио је Тривуновић.

Народни посланик СДС-а Недељко Гламочак казао је да је судионик дешавања  у Масловарама 1990. године када је странка основана.

„Те године СДС је био реакција народа на политичко организовање друга два народа. Поносан сам што је данас ОО СДС Котор Варош подмлађена организација и што на њеном челу стоје млади људи. То је доказ нашег постојања и чврстине“ – истакао је Гламочак.

Он је нагласио да је данас СДС здрава политичка организација једина способна да покрене привредни и друштвени живот у Републици Српској.

„Сигуран сам у побједу Зденка Сакана, нашег заједничког кандидата за начелника и посао свих нас је да новом-старом начелнику обезбједимо комотну скупштинску већину“ – нагласио је Гламочак.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан поздравио је присутне и истакао да је сигуран у заједничку побједу СДС-а и ПДП-а у Котор Вароши.

Свечаној сједници ОО СДС Котор Варош присустовао је и предсједник Главног одбора СДС Милан Миличевић који је истакао важност чувања изборне побједе током процеса гласања.

„У Котор Вароши је пријављено 2500 гласача за гласање из иностранства. Тим гласовима владајуће политичке партије желе да манипулишу. Задатак свих нас мора да буде чување воље народа јер само тако можемо да поразимо режим спреман на све“ – поручио је Миличевић.