Одлична сарадња привредника и општинских власти

Начелник општине Котор Варош, Зденко Сакан, организовао је састанак са власницима и директорима фабрике обуће „Дермал“ и предузећа „Сим Техник“ Раденком Бубићем и Ивом Марићем.

Начелник Сакан је сазвао овај састанак зато што пословно окружење захтијева и перманентно заједничко дјеловање привредника и локалне заједнице, те се у складу с тим подузимају кораци за унапређење пословне климе у општини Котор Варош.

Он је изразио задовољство због чињенице да власници ових компанија стално проширују производне погоне и улажу знатна средства у нове инвестиције.

„Једна смо од ријетких општина у БиХ која има суфицит у извозу управо захваљујући привредним субјектима у машинској и обућарској индустрији. Котор Варош је општина са повољним пословним окружењем и ми ћемо сигурно, у складу са досадашњим признањима и сертификатима, наставити јачање сарадње са привредним сектором“, поручио је Сакан.

Бубић и Марић су се сложили у оцјени да су овакви састанци прилика да се заједнички размотри све оно што оптерећује привреду и привреднике на подручју општине.

„На овај начин желимо да интензивирамо нашу сарадњу у будућем периоду, сарадњу која ће бити основа за будући развој, тј. реализацију развојних пројеката“, заједнички је закључак учесника данашњег састанка.