Свечаном академијом обиљежен Дан општине

Савез жена обољелих од карцинома дојке „Искра“, федерални министар за избјегла и расељена лица Един Рамић, самостални привредници Раде Лукић и Ђорђо Џомбић и Ауто-сервис „Слога“ oвогодишњи су добитници општинских признања, која су им уручена на Свечаној академији поводом Дана општине Котор Варош – 24. априла.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је уручио признања, рекао је да су добитници допринијели развоју ове општине и стварању њеног доброг угледа у ширим оквирима.

Сакан је навео да су у овој општини остварени циљеви и пројекти предвиђени планом капиталних инвестиција.

,,Уз подршку виших нивоа власти, донатора и међународних организација у општини Котор Варош су остварени значајни резултати, нарочито када је ријеч о привредном развоју, рјешавању инфраструктурних проблема, реализације бројних пројеката у самом граду, али и у мјесним заједницама, као и повећању запослености“, нагласио је Сакан и додао је Котор Варош отворен за све који желе у њему да инвестирају, живе и раде.

Свечаној академији су присуствовале делегације братских општина Херцег Нови и Параћин, пријатељске општине Жабаљ, градоначелник Бањалуке, начелници Теслића и Кнежева, бројне званице из политичког, јавног и друштвеног живота општине Котор Варош, Републике Српске и Србије.

У забавном дијелу програма наступили су чланови ансамбла „Жубор“.