Тријумф „Уријаша“ у Котор Варошу

Фудбалски ветерани „Котор Вароша“ и „Радника“ из Урија одиграли су на Градском стадиону у Котор Варошу пријатељску утакмицу која је имала за циљ јачање пријатељских односа два града.

Иако је резултат био у другом плану треба рећи да су ветерани „Радника“ заслужено тријумовали резултатом 3:2. Двоструки стријелац за побједничку екипу био је Зоран Которан, док се једном у листу стријелаца уписао Борис Нарић. За домаћине је оба гола постигао најбољи стријелац у историји „Младости“ Дамир Варошић.

Око педесетак гледалаца је могло уживати у одличној фудбалској представи, а за обе екипе је ово била одлична провјера уочи наступа у Апатину и Старој Пазови.

„Которварошани су се показали као одлични домаћини, као и у претходним нашим сусретима. Ми смо данас били за нијансу бољи и морам рећи да сам задовољан наступом својих изабраника, јер смо након ремија у Водичеву остварили тријумф против наших спортских пријатеља из Котор Вароша“, истакао је селектор „Уријаша“ Далибор Дрљача.

И поред пораза и чињенице да су били ослабљени неиграњем Вучановића, Табаковића и Сердара, Которварошани су имали своје шансе у првом полувремену које нису искористили, а у наставку су их повреде омеле да дођу до ремија.

„Публика у Котор Варошу се могла увјерити у квалитет и фудбалско умијеће некадашњих асова фудбалске игре, који и данас имају шта да покажу на травнатом терену“, нагласио је најстарији члан екипе которварошких ветерана Славко Жутић.

Предсједник Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Котор Варош, у оквиру којег дјелују фудбалски ветерани, Слободан Петровић се захвалио гостима на фер и коректној игри, као и људима из Фудбалског клуба „Младост“ на одличној организацији утакмице, и најавио ново дружење крајем септембра, када ће популарни „Уријаши“ бити гости на 4. Међународном фудбалском турниру пријатељства „Котор Варош 2021“.