Trivunović i Glamočak u glavnom odboru SDS-a

U prepunoj sali Centra za kulturu „Semberija“ u Bijeljini danas je održana Skupština Srpske demokratske stranke, koja je počela svečano, intoniranjem himne Srpske demokratske stranke. Skupština je izabrala 71 člana novog Glavnog odbora stranke dok predsjedniku SDS-a Vukoti Govedarice Statut omogućava pravo da u narednom periodu kooptira još 19 članova. Skupštinu je vodio predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica. U glavni odbor SDS-a izabran je poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS Nedeljko Glamočak i Mladen Trivunović, potpredsjednik OO SDS Kotor Varoš. Skupštini je prisustvovalo i deset delgata SDS-a Kotor Varoš. SDS će sa novim rukovodstvom kreirati određene procese, te u punom kapacitetu, sa mnogo snage i elana rješavati probleme koji se nalaze pred strankom.

„Nama ne treba Republika Srpska u kojoj će mnogi da žive u strahu a pojedinci sa strahom da vladaju. Niko ne smije da bude vlasnik naših institucija, naše teritorije i vlasnik naših života. Taj čovjek koji ima takve namjere najveći je neprijatelj srpskog naroda sa ove strane Drine“, rekao je Govedarica u svečanom govoru.

Gosti na Skupštini SDS-a bili su predsjednik PDP Branislav Borenović, predsjednik NDP-a Dragan Čavić, predsjednik SRS RS Milanko Mihajlica i predsjednik Srpske napredne stranke Goran Đorđić. Gosti su u ceremonijalnom dijelu Skupštine pozdravili sve prisutne delegate i istakli da je Srpska demokratska stranka ključni subjekt djelovanja opozicije kako bi se 2018. godine na izborima formirala nova Vlada u čijem sastavu neće biti SNSD-a.

Na ovoj Skupštini pokazano je jedinstvo i zajedništvo Srpske demokratske stranke koje je siguran pokazatelj da će SDS spremno ući u izbornu 2018. godinu u kojoj očekuje trijumf na parlamentarnim izborima.