У АЗИЛ ЗА ПСЕ СМЈЕШТЕНО ШЕСТ ПАСА ЛУТАЛИЦА ИЗ КОТОР ВАРОША

Хигијенски сервис за напуштене животиње „Јава“ из Прњавора јуче је под надзором Комуналне полиције Котор Варош у ванредној акцији уклонио са которварошких улица шест паса луталица, који су транспортовани до прихватилишта за псе у Прњавору.

Овлашћени сервис „Јава“ ангажовала је општина Котор Варош ради спровођења поступка законитог уклањања паса луталица са јавних површина на подручју општине.

Шеф Одсјека за инспекцијске послове и комуналну полицију Горан Малијевић рекао је да је учестала појава паса луталица створила несигурност код становника, првенствено ђака.

„Осим агресивности, коју пси луталице често испољавају, постоји и санитарни ризик када је ријеч о појави заразних болести“, навео је Малијевић и додао да ће Комунална полиција наставити са овим активностима.

Он је указао да су проблем пси које грађани довозе и остављају по граду, због чега ће надлежне службе више пажње посветити откривању и кажњавању таквих лица, као и лица која кућне љубимце пуштају да шетају градом без пратње.

Малијевић је апеловао да грађани чувају кућне љубимце и пријаве надлежним службама евентуалну нову појаву паса луталица.

У прихватилишту за псе у Прњавору на животињама се примјењују све мјере ветеринарске здравствене заштите, обезбјеђује им се храна, као и удомљавање.