У которварошкој кино-сали одржана промоција књиге и луткарска представа “ Буквар за предшколце – Вук нас учи слова”, ауторке Драгане Лазић

Народна библиотека Котор Варош организовала је данас у кино-сали промоцију књиге и луткарску представу “ Буквар за предшколце – Вук нас учи слова”, ауторке Драгане Лазић.


Ученици глумци су кроз извођење луткарске представе представили буквар и изводећи скечеве приказали детаље из живота Вука Караџића.
Буквар под називом “Вук нас учи слова” намјењен је дјеци предшколског узраста и у њему је представљен лик и дјело Вука Стефановића Карџића од његовог рођења до његовог стваралачког рада. Према ријечима Лазићеве идеја је била да се лик и дјело Вука Караџића дјеци представи на њима прихватљив и занимљив начин. У буквару су приче како је Вук проводио дане, а описана је његова знатижеља , љубав према словима и огромна жеља за учењем и сазнањима.
Свака прича је илустрована, направили смо и графомоторичке вјежбе које нису класичне вјежбе, везане су за прављење предмета који су од дјетињства окруживали Вука“, рекла је Лазићева. Представа, коју су извели ученици Основне школе „Кнез Иво од Семберије“, у којој Лазићева и ради, описује Вуков живот који су ученици дочарали уз ношњу из тог времена, музику и плес.