Младост донијела 16 медаља у Котор Варош

Џудисти Младости из Kотор Вароша освојили су 16 медаља на Међународном турниру “Бањалука опен”, а најуспјешнија је била Сара Марић која се окитила дуплим златом.

Она је била прва у сениорској и кадетској конкуренцији и освојила двије од пет которварошких златних медаља на овом турниру. На највиши степеник побједничког постоља попели су се и полетарци Ања Смиљић и Елена Столић, те млађа пионирка Николина Столић.

Сребрне медаље освојили су полетарка Тина Новаковић и старија пионирка Дарија Даниловић. Трећа мјеста и бронзе припали су полетарцу Павлу Kудрићу и млађим пионирима Милошу Смиљићу, Лари Вишњић, Милици Звијерац и Јовани Поповић. До бронзе су стигли старији пионири Kристијан Вишњић, Адријан Kудрић, Невен Антонић и Дајана Драгојевић.

Младост је на турниру наступила са 32 такмичара, а иако су освојили једну медаљу мање у односу на прошлу годину њихова тежина је већа јер су стигла три злата више. На турниру су учествовала 452 такмичара из 51 клуба, који су стигли из БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Аустрије и Холандије.

Успјешан организатор Међународног турнира “Бањалука опен” био је бањалучки Џудо клуб Звијезда.