У ловишту ЛУ “Борчићи“ Шипраге ловац из Аустрије oдстријелио вучицу

Педесетогодишњи ловац Херман Гратзер из аустријског града Weiy Weyeр, који је почео ловити прије 32 године прошлог петка је стигао у Ловачко удружење „Борчићи“ Шипраге у седмодневни лов на медвједа.

За „Борчиће“ је дознао од пријатеља на привременом раду у Аустрији Миодрага Кутића из Ћуковца, којег је познаник Кармен Тешић из Котор Вароша упознао да је шипрашко ловиште богато са разноврсном дивљачи. Домаћин је била ловачка секција Грабовица коју предводи Горан Брљић. Након што је обезбиједио одобрење за улазак у ловиште гост је у пратњи ловочувара Драге Максимовића у ноћи између понедјељка и уторка кренуо у лов на медвједа са високе чеке у ревиру Гариште.

Умјесто медвједа за којег је у близини чеке обезбјеђено хранилиште око поноћи се појавио вук, односно како је касније утврђено вучица, коју је искусни ловац успио из првог покушаја одстријелити из ловачке пушке са ноћним нишаном. Ловци процјењују да је петогодишња вучица тешка око 50 килограма.

Аустријски ловац је истакао да посједује велики број трофеја из многих земаља, али препарирани трофеј вучице ће му бити посебно драг. Веома је одушевљен срдачним пријемом домаћина и живописним предјелима шипрашког ловишта.

Након одстријељене вучице Херман ће са ловочуваром поново кренути на чеку у Гаришту у лов на медвједа.

– Ово је друго гостовање иностраног ловца у шипрашком ловишту. У наредном периоду ће у циљу промоције ловниг туризма бити настављено организовање лова за иностране ловце на медвједа и осталу дивљач уз претходно обезбјеђење потребне документације – рекао је Горан Брљић.

Д. Керезовић