У недјељу аудиција за Ритам Европе

У Котор Варошу ће у недјељу /26.3.2023. године/ са почетком у 13 часова у кино-сали бити одржана аудиција за пјевачице и пјеваче као и плесачице и плесаче узраста од 14 до 21 године, од којих ће најталентованији извођачи имати прилику учествовати у музичком такмичењу телевизијског програма Ритам Европе, осмишљеном по принципу Евровизије.

Кроз програм „Ритам Европе“ чије ће финално такмичење бити реализовано уз пренос уживо на Радио телевизији Републике Српске, обезбијеђени су обука, сценско, телевизијско и пјевачко представљање наше дјеце и младих, заједно са осталим тимовима из општина и градова из Републике Српске, чему претходе аудиције са кандидатима, а након које слиједи свеобухватна припрема за такмичење.

Кандидати и кандидаткиње који остваре пролаз на аудицији припремаће кореографију и вјежбати вокалне и плесне способности уз надзор и менторство професионалног тима Ритма Европе, за наступ на којем ће изводити једну од европских евровизијских нумера.

Експерти ће са дјецом радити на увјежбавању не само вокалног и визуелног извођења, него и исправног става тијела за вријеме наступа, дисања, јавног наступа и телевизијског преноса, те ће обухватити и педагошки приступ према дјеци и младима.

Млади Которварошани ће имати прилику да пјевају пјесме на свим језицима и из свих жанрова према којима имају афинитете. Солисти, на примјер, могу да се представе својим вокалним способностима, такође и групе, а дјеца и млади који плешу модерне плесове, балет, традиционалне плесове те клубови који би требало да се представе са својим кореографијама, треба да представе своје изведбе, што ће сценским сегментима и новим елементима употпуњавати и надограђивати музички и сценски тим Ритма Европе, како би били спремни за такмичење и усавршили своје вокалне и плесне способности на професионалном нивоу.

Пренос такмичења реализује Радио телевизија Републике Српске, а домаћин догађаја је град побједник овог телевизијског преноса на претходном такмичењу, чији представници као побједници имају обезбјеђено путовање и посјету држави чију земљу представљају пјесмом коју изводе.

Прошлогодишњи побједик је екипа из Градишке, која је за награду освојила путовање у Шпанију.