У Српској 118 новообољелих; Котор Варош и данас без заражених

Kод 118 особа у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона.
Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници Фоча извршено је тестирање 488 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) потврђен је код 118 особа у Републици Српској.

Ради се о 57 мушких и 61 женске особе, од којих је 16 млађе, 77 средње и 25 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, двадесет и пет особа је из Бањалуке, десет из Градишке, девет из Добоја, по осам из Зворника и Kозарске Дубице, седам из Бијељине, по шест из Источне Илиџе и Мркоњић Града, по пет из Модриче и Теслића, по три из Гацка, Источног Новог Сарајева и Шипова, по двије из Детвенте, Лакташа и Шамца, по једна из Братунца, Вишеграда, Власенице, Вукосавља, Источног Старог Града, Језера, Новог Горажда, Осмака, Пала, Прњавора, Рогатице, Фоче, Челинца и Станара.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се о мушкарцима старије животне доби из Вишеграда и Модриче.

До сада је у Републици Српској потврђено 5.345 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 187 особа код којих је потврђен тест на овај вирус.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 2.920 особа. На САРС-ЦоВ-2 тестирано је укупно 53.239 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 272, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 73, а у општим болницама 199.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.880 особа, а надзор је завршен код 44.532 особа.