У Српској 123 нова случаја вируса корона, двоје из Котор Вароша

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Општој болници Бијељина и Универзитетској болници Фоча , извршено је тестирање 549 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 123 особе у Републици Српској.

Ради се о 68 мушких и 55 женских особа, од којих је 24 млађе, 84 средње и 15 особа старије животне доби.

Зељковић је рекао да је епидемиолошка ситуација у Републици Српској и даље неповољна.

Укупан број случајева у Српској износи 4.842.

Према мјесту пребивалишта 22 особе су из Бањалуке, 13 особа је из Прњавора, девет из Бијељине, осам особа је из Требиња, седам из Вишеграда, шест из Добоја, пет је из Источног Новог Сарајева, по четири особе су из Kнежева, Лакташа, Модриче, Мркоњић Града и Билеће, по три особе су из Зворника, Лопара, Љубиња, Приједора, Рибника и Рогатице, по двије из Братунца, Kотор Вароша, Фоче и Шамца и по једна особа је из Градишке, Источне Илиџе, Kозарске Дубице, Kостајнице, Сребренице, Угљевика и Шековића.

До сада се опоравило 2.411 особа. На САРС-ЦоВ-2 тестирано је укупно 50.361 особа.

У УKЦ Српске хоспитализивано је 70 лица, од тога је 13 животно угрожено и налазе се на респираторима. У осталим болницма у Српској хоспитализовано је 196 особа.

Према посљедњим подацима Института за јавно здравство Републике Српске, у посљедња 24 часа у Српској је од посљедица вируса корона преминуло пет особа.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 4.421 особа, а надзор је завршен код 43.471 особе.