У СРПСКОЈ 69 НОВОЗАРАЖЕНИХ; 1 ОСОБА ИЗ КОТОР ВАРОША

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча, Болница „Св. Лука“ у Добоју и Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 572 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 69 особа у Републици Српској.

Ради се о 39 мушких и 30 женских особа, од којих су 16 млађе, 39 средње и 14 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 15 особа је из Бањалуке, девет из Добоја, шест из Источне Илиџе, пет из Српца, четири из Фоче, по три из Лакташа, Теслића, Челинца и Шипова, по двије из Дервенте, Новог Горажда, Петрова, Прњавора и Рибника и по једно из Бијељине, Источног Новог Сарајева, Језера, Kнежева, Kотор Вароша, Мркоњић Града, Станара и Шамца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је шест смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се женама старије животне доби из Бањалуке (двије особе), Kнежева, Шамца, Градишке и Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђено 7.726 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 261 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 4.742 особа, тестирано је укупно 67.345 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 195, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 55, а у општим болницама 140.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 2.922 особе, а надзор је завршен код 53.321 особе.