ВИРУС КОРОНА ПОТВРЂЕН КОД 38 ОСОБА У СРПСКОЈ; 1 ОСОБА ИЗ КОТОР ВАРОША

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 210 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 38 особа у Републици Српској.

Тестирано је 210 лабораторијских узорака.

Ради се о 22 мушке и 16 женских особа, од којих је девет млађе, 26 средње и три особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 18 особа је из Бањалуке, четири из Бијељине, по три из Прњавора и Челинца, по двије из Приједора, Требиња и Фоче и по једна из Гацка, Kозарске Дубице, Kотор Вароша и Новог Горажда.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се мушкарцу старије животне доби из Рудог.

До сада је у Републици Српској потврђено 7.764 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 262 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 4.804 особе, тестирано је укупно 67.542 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 201, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 59, а у општим болницама 142.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 2.745 особа, а надзор је завршен код 53.546 особа.