У суботу акција чишћења и уређења града

Прољећна акција чишћења и уређења града „Очистимо своју околину и сачувајмо здраву животну средину“ биће одржана у суботу 13. јуна са почетком у 08.00 часова.

Прољећну акцију чишћења организује општинска управа у сарадњи са еколошким покретом „Еко-опстанак“, а организатори су апеловали на грађане, предузећа и установе да се укључе како би заједно наш град учинили чистим и уређеним.

„Циљ акције је да буде прикупљено што више отпада који угрожава нашу животну средину. Изузетак је једино грађевински отпад чији одвоз није предвиђен овом акцијом“, истакао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

На основу одлуке о комуналном реду сва предузећа, установе, удружења, спортски колективи и грађани имају обавезу да учествују у прољећној акцији чишћења и уређења улица ужег градског језгра, јавних површина, личних дворишта и окућница.

Општинска управа ће обезбиједити вреће за смеће и рукавице, Комунално предузеће „Бобас“ алат и одвоз смећа, а пожељно је да сви понесу са собом алат (грабље, лопате, метле…) уколико га посједују.