Уклањање паса луталица ради безбједности становника

Са которварошких улица данас је транспортовано девет паса луталица до прихватилишта у Прњавору, а ова акција спроведена је с циљем боље безбједности дјеце, рекао је шеф општинског Одсјека за инспекцијске послове и комуналну полицију Горан Малијевић.

Малијевић је навео да је учестала појава паса луталица створила несигурност код мјештана, првенствено ђака, те да осим агресивности коју пси луталице често испољавају, постоји и санитарни ризик када је ријеч о појави заразних болести.

Он је указао да проблем представљају пси које грађани остављају на улицама, због чега ће надлежне службе више пажње посветити откривању и кажњавању таквих лица, као и оних који кућне љубимце пуштају да шетају без пратње.

Апелујемо на суграђане да пријаве комуналној полицији уколико имају сазнања да неко испушта псе или их оставља на улици, јер је примијећено да се појављују нови пси луталице који раније нису уочени„, поручио је Малијевић.

Малијевић је истакао да је за ову намјену општина Котор Варош издвојила знатно више средстава из овогодишњег буџета и додао да ће наставити са континуираним акцијама хватања паса луталица.

Акцију транспорта паса луталица извршио је хигијенски сервис за напуштене животиње „Јава“, под надзором општинске Комуналне полиције.

У прихватилишту за псе у Прњавору животиње имају ветеринарске прегледе и храну.