Уклоњена већина огревног материјала са јавних површина

У циљу успоставе комуналног реда и визуелног уређења града шеф Одсјека за инспекцијске послове и комуналну полицију општине Котор Варош Горан Малијевић је истакао да је већина грађана уклонила огрев са јавних површина и да се очекује у наредних 48 часова да то ураде и преостали грађани наше општине.

„Од сутрашњег дана радници Комуналне полиције почеће са идентификацијом оних лица која нису уклонила огрев или привремене објекте са јавних површина, на основу чега ће се кренути у даљу процедуру“, рекао је Малијевић на данашњем састанку представника општине и Комуналног предузећа „Бобас“.

Подсјећамо да је у претходних 25 дана обављен разговор са предсједницима ЗЕВ- а и у договору са њима одређене су локације за утовар и истовар дрва испред сваке зграде.

Такође, постигнут је договор са предсједницима ЗЕВ-а у којима постоји надоградња и који из тог разлога немају подруме у заједничким просторијама.

„Њима су одређене локалције за депоновање огрева и они неће бити оштећени у том погледу“, поручио је Малијевић и додао да ће ти привремени објекти бити прописане величине и изгледа од стране надлежних Одјељења.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је похвалио одзив грађана да уклоне огрев.

„Искрено се надам да ће и преостали грађани испоштовати Наредбу и тако допринијети да наш град буде љепши и уређенији“, нагласио је Сакан.

У договору са Комуналним предузећем „Бобас“ договорено је да ће огрев оних власника која не испоштују Рјешења Комуналне полиције бити депонован на одређену локацију.

Подсјећамо да је Одлуком о комуналном реду општине Котор Варош (Службени гласник, број: 07/18) забрањено заузимање јавних површина без одобрења надлежног органа као и да је забрањено депоновање огревног материјала.