Упознајте Бојана Николића, илустратора “Блицнет – Приче за дјецу”

Kреативном програму компаније Блицнет “Приче за ђецу” придружио се Бојан Николић, илустратор из Дервенте и аутор друштвених игара за ђецу. Бојанов задатак је да приче ученика које Блицнет објављује на сајту pricezadjecu.blic.net блиц.нет оживи на јединствен и забаван начин како би ђеца у потпуности уживала у причама старијих другара.

Цртањем се почео бавити још као дијете, прије скоро три деценије, инспирисан животињама из илустроване дјечије Енциклопедије природе коју су Бојан и његова сестра добили за поклон, али велику подршку његовом таленту пружио је његов наставник ликовног васпитања у основној школи.

“Захваљујући добром наставнику Милораду Поповићу моје цртање добија на зрелости уз примање основног и потребног знања за правилно умјетничко стварање и изражавање”, каже Бојан Николић.


“У том периоду проналазим своју оригиналност, користим технику сјенчење графитном оловком. Kасније откривам теме из свијета маште и фантазије, те митологије и улазим у свијет боја. Тако моји цртежи све више добијају данашњи изглед односно изглед који сам имао потребу да представим у јавности”, закључује Николић.

Посљедњих година интензивно ради са ђецом у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ у Дервенти, јер жели да код дјеце развија њихове таленте и промовише здрав начин играња, уз здраво дружење и креативно опуштање. До сада је илустровао неколико сликовница и одржао неколико самосталних изложби. Детаљну Бојанову биографију прочитајте на сајту pricezadjecu.blic.net

Бојан је већ илустровао прву причу коју је Стручни жири конкурса “Приче за дјецу” одабрао за представљање на сајту, те ће временом илустровати и остале одабране приче.

Kомпанија Блицнет позива дјецу и њихове родитеље да посјете сајт pricezadjecu.blic.net.блиц.нет јер убрзо објављује нове приче. А ученике од V до IX разреда подсјећа да наградни конкурс за писање ауторских прича за дјецу траје до првог јула ове године, те да се о томе могу информисати преко рубрика “Kонкурс” и “Честа питања” на сајту pricezadjecu.blic.net