Упозорење возачима: ”Дуал” радар поново на подручју Котор Вароша и Масловара

Обавјештавамо грађане да ће данас 13. децембра 2018. године на путу који је у оперативној надлежности Полицијске управе Бањалука (Котор Варош и Масловаре) бити извршена контрола радарским системом „Дуал”. Радар ће бити постављен тачније у Забрђу од 15.оо – 18.00 часова, а у Масловарама од 19.00 – 22.00 часа. Овај систем подразумјева евидентирање брзине без присуства полицијских службеника и без заустављања возача.

Наведени радарски систем евидентира брзину на обе саобраћајне траке, како у дневним тако и у ноћним условима саобраћаја. Уређај истовремено детектује више возила у прекршају и омогућава контролу различитих ограничења за различите категорије возила.

Битно је напоменути да уређај посједује меморију на коју полицијски службеник не може да утиче, чиме се елиминише могућност корупције.

Возачима који су починили прекршај евидентиран “Дуал” радаром, обавјештење о учињеном прекршају доставља се на пријављену адресу пребивалишта.

Апелујемо на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, нарочито оне који се односе на ограничења брзине кретања возила те да одговорним понашањем заштите себе, а и друге учеснике у саобраћају.