„Уријаши“ се реванширали Которварошанима

Пријатељство и одлична сарадња которварошких и ветерана „Радника“ из приједорске мјесне заједнице Урије настављено је овог викенда одигравањем утакмице и дружењем у просторијама мјесне заједнице.

Популарни „Уријаши“ су тријумфовали резултатом 3:2, у утакмици у којој је домаћин сасвим заслужено остварио тријумф и на најбољи могући начин се реванширао Которварошанима за пораз од прошле године. Гледајући досадашње међусобне дуеле резултат је неријешен (2:2), а већ за мјесец дана постоји могућност да исти ривали одмјере снаге на традиционалном 3. Међународном турниру пријатељства.

Домаћин овог дружења је био протојереј Борис Нарић, рођени Которварошанин, иначе члан Управног одбора ФК „Радник“ Урије.

Због раније преузетих обавеза наша браћа из Котор Вароша нису била у прилици да учествују на турниру који смо организовали поводом 100 година фудбала у Приједору, али смо успјели ускладити термине и ево наставили дружење на обострано задовољство. Иако је резултат био у другом плану вриједи напоменути да смо радосни због тријумфа и очекујем још боље наше издање на турниру у Котор Варошу“, истакао је Нарић.

Нарић је приликом обраћања на заједничкој вечери предао поштење и клупски сувенир предсједнику Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Слободану Петровићу, а пригодне поклоне су добили најстарији которварошки ветерани Алекса Вучановић и Славко Жутић.

Которварошани немају времена за одмор јер су посвећени организацији предстојећег тунира који ће окупити шест екипа из региона.

И ове године ћемо током тродневног дружења угостити екипе из Словеније, Србије и Републике Српске, а биће то прилика да наши спортски пријатељи понесу лијепе утиске из града на обалама Врбање“, поручују которварошки фудбалски ветерани.

За екипу ветерана „Радника“ су наступили: Алендаревић, Марин, М. Вујичић, Црномарковић, Селешевић, Врховац, Нарић, Маленчић, Музгоња, Марић, Рендић, Радуловић, Јанковић, Кецман, Новаковић и Д. Вујичић.

За которварошке ветеране су играли: Дал. Јурић, Др. Јурић, Максимовић, Жутић, Ј. Варошић, Др. Чолић, Новаковић, Столић, Васиљевић, Табаковић, Вучановић, Вуковић и Керезовић.